Werkt u nog met Windows 7?

Windows 7 upgrade

De ondersteuning voor Windows 7 is op 14 januari 2020 gestopt. Als u nu nog niet op Windows 10 bent overgestapt loopt uw grote risico’s. Het systeem krijgt dan geen veiligheidsupdates meer en is kwetsbaar voor schadelijke software en kan zelfs gehackt worden. Welke mogelijkheden heeft u op dit moment?

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar dan zonder internet.
Als de computer geen internetverbinding heeft, is er geen gevaar. Mensen zonder internet kunnen veilig met hun Windows 7-computer werken. E-mailen, surfen, internetbankieren en alle andere zaken waarvoor internet nodig is, kunnen dan niet op de computer. 

Installeer Windows 10 op uw laptop of p.c.
Voor Windows 10 heeft een computer minimaal een processor met een snelheid van 1 GHz nodig. En 1 GB (32-bit) of 2 GB (64-bits) geheugen. Maar dat is wel echt heel minimaal. Is de computer nu al traag en heeft het moeite met bepaalde programma’s? Dan is bijwerken naar Windows 10 een slecht idee. Kies dan liever voor een nieuwe computer.Als de computer geschikt is voor Windows 10, dan kan de gebruiker het apparaat upgraden. Dat betekent bijwerken naar Windows 10. Dat is het eenvoudigst via het hulpprogramma van Microsoft.

Aan een aantal dingen denken

1. Een Microsoft-account aanmaken

Gebruikt u een e-mailadres dat eindigt op @hotmail.com, @hotmail.nl, @live.com, @live.nl, @msn.com, @msn.nl of @outlook.com dan hebt u al een Microsoft-account. Als u nog geen Microsoft-account heeft kunt er een aanmaken. Hier leest u hoe: ‘Microsoft-account aanmaken‘.

2. Een licentie voor Windows 10

Er zijn nog moglijkheden om zonder de aanschaf van een nieuwe licentie te ugraden vanaf Windows 7. De enige voorwaarde is dat uw Windows 7 licentie wel legaal verkregen is.

3. Een back-up van belangrijke bestanden maken

Voordat u met de installatie begint raden wij u aan een backup te maken van de bestanden op de huidige computer. Documenten en afbeeldingen en back-uppen kan via het back-upprogramma van Windows 7 of via de opslagdienst OneDrive. OneDrive werkt met een speciale map op de computer. Alle bestanden in die map, worden online bewaard. Nadat Windows 10 is ingericht wordt deze OneDrive-map bijgewerkt met al uw bestanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *