Let je eerst op Windows updates of is virus bescherming belangrijker?

Windows updates

Deze vraag kreeg ik ca. 10 jaar geleden voorgelegd op het examen voor Microsoft Small Business specialist. Ik wist het goede antwoord omdat ik het in de opleiding had geleerd. Maar het verbaasde me zeer toen ik er in de opleiding voor het eerst over nadacht. Het goede antwoord is dat updates het meest belangrijk zijn.

Waarom zijn updates belangrijk(er)
Microsoft brengt op enig moment een nieuwe Windows versie uit en die beschouwt men op dat moment als veilig tegen hackers. Maar hackers zijn creatieve mensen en helaas niet aardig voor ons consumenten. Zij proberen zwakheden in de Windows software te ontdekken en daar misbruik van te maken. Zodra Microsoft er achter komt dat hackers een lek in de software hebben ontdekt wordt er direct actie ondernomen om dat lek te dichten. En de software die door Microsoft ontwikkeld wordt om het lek te dichten, wordt via updates geïnstalleerd op onze computers.

Is een antivirus-programma dan overbodig?

Nee, qua belangrijkheid komt het meteen na het uitvoeren van updates. Phishing emails, spam en andere schadelijke software wordt door een goed antivirus-programma tegen gehouden. Al mag u zelf nooit de alertheid verliezen. Een goed slot op de deur help u tenslotte ook niet veel als u ergens per ongeluk een raam open laat staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *