Vloeistofschade aan laptop

Vloeistofschade op moederbord

In de coronatijd waarin veel mensen thuiswerken is de kans dat er vloeistof op de laptop wordt gemorst groot.
Wij krijgen opvallend veel apparaten aangeboden die door gemorste thee, koffie of frisdrank niet meer werken.
Liever niet doen:
Het lijkt misschien logisch, om het apparaat op zijn kop te zetten en boven de verwarming te laten drogen, met het idee om later weer door te werken. Maar dat gaat heel vaak mis omdat er meestal toch al nattigheid bij gevoelige onderdelen is gekomen. En het wordt nog erger als er suiker in de drank zat. Suikers gaan aan alles plakken en in het gunstigste geval moet daarna alleen het toetsenbord worden vervangen.
Corrosie:
U moet weten dat zich op het moederbord van de laptop allerlei metalen onderdelen en gesoldeerde verbindingen zitten. Als de vloeistof bij die onderdelen is gekomen gaat er beslist corrosie ontstaan. Metalen roesten immers. En roest breidt zich in de loop van de tijd uit. Dus het kan goed zijn dat uw laptop na het drogen nog enkele dagen werkt maar dan plotseling toch uitvalt omdat de corrosie kwetsbare verbindingen heeft weggevreten.
Liever wel doen:
Nadat er vloeistof is gemorst de laptop onmiddellijk uitzetten, want er kan ook nog kortsluiting ontstaan. Als u de accu kunt verwijderen doet u dat ook nog. Daarna legt u de laptop ondersteboven op een krant of iets dergelijks. U weerstaat de verleiding om daarna de laptop nog aan te zetten!
U maakt een afspraak bij een reparatiebedrijf en laat hem reinigen. Er worden speciale middelen gebruikt om alle vloeistoffen te verwijderen en daarna wordt hij gedroogd.
Zo voorkomt u dat u een niet meer te repareren laptop krijgt.

Share this post:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *