Problemen met het functioneren van Windows

Ieder mens vindt het irritant als het een eeuwigheid duurt voordat Windows is opgestart. Waar we nog meer van balen is als de computer vastloopt of plotseling afsluit en spontaan weer opstart.

Incident of terugkerend probleem?

Een traag of haperend Windows besturingssysteem kan een incident zijn waarvan we de oorzaak nooit te weten komen. Maar als onverwachte gebeurtenissen zich regelmatig herhalen is er waarschijnlijk toch meer aan de hand.

Een goede diagnose

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het achterhalen van de oorzaken van zulke problemen soms erg lastig is. Daarom gaan we in zulke situaties planmatig te werk. In grote lijnen doen we het volgende:

  • Eerst willen we weten of de internetverbinding bij u thuis goed is. Want als die slecht is kan Windows niet goed updaten. Het is erg belangrijk dat alle updates zijn geïnstalleerd. Updates bevatten namelijk oplossingen voor bekende Windows- en beveiligings problemen. Zie ook ons Blog artikel.
  • We controleren of er virussen of spamware op de computer aanwezig zijn. Omdat die de computer of laptop erg kunnen vertragen of zelf helemaal stilleggen.
  • Functioneert de harde schijf wel naar behoren. Een speciaal programma test de totale werking van de harddisk. Als er fouten opzitten kunnen programma’s nooit goed functioneren.
  • Is het interne geheugen in orde. Fouten komen zelden voor, maar een test is noodzakelijk om fouten uit te sluiten.
Windows herstel met een ‘herstelpunt’

Als bovenstaande problemen zijn uitgesloten of opgelost en Windows functioneert nog niet goed, dan gaan we ervan uit dat het besturingssysteem corrupt geraakt is.
Wat we dan nog kunnen doen is het systeem naar een datum terugzetten waarop het nog wel goed functioneerde. Daarvoor moeten er in het verleden wel “herstelpunten’ op de computer zijn gemaakt. In sommige gevallen functioneert de computer dan weer volstrekt normaal.
Wilt u meer informatie over ‘herstelpunten‘, kijk dan hier.

Nieuwe installatie van Windows

Als er geen ‘herstelpunt’ op de computer was opgeslagen of het herstellen heeft niet gewerkt, blijft er ook voor ons niets anders over dan herinstallatie van de corrupt geraakte software.
Hiermee hebben wij veel ervaring en u krijgt er weer een computer terug die functioneert zoals u hem ooit in de winkel heeft gekocht.

Laat ons eerst een backup maken

Als u bij ons een computer of laptop met software problemen brengt maken wij het liefst meteen een backup. Dit raden wij sterk aan omdat er ook tijdens het herstel van het besturingssysteem iets mis kan gaan. Zo kan in het ergste geval de harde schijf crashen.

Bel ons voor directe hulp:

Call us

026-4455189

Onze prijzen

Prijzen van software-herstel en herinstallatie

# Diensten Prijs
1 Diagnose van het Windows probleem. Vervalt na reparatie. € 25
2 Virus en spam verwjideren. Vanaf prijs. Bel aub voor info. € 35
3 Windows helmaal opschonen, updaten en versnellen. € 55
4 Herinstallatie van Windows inclusief laatste updates € 55

Wordt Windows traag? Sluit de computer of laptop spontaan af?

Dit duidt op problemen met de Windows software. Wij doen een goede diagnose en verhelpen alle problemen.