Microsoft Office 365 wordt Microsoft 365

Office365_wordt_Microsoft 365

Vandaag ontvingen bedrijven en particulieren die Office 365 gebruiken dat dit product van naam verandert op of rond 21 april 2020. Het nieuwe product verschilt nauwelijks van naam en je moet even goed lezen wat de verandering nu precies is. Het komt erop neer dat het woord ‘Office’ verdwijnt en wordt vervangen door ‘Microsoft’. In de email staat het volgenden:

Nieuwe naam, even waardevol, zelfde prijs
“Je hoeft er helemaal niets voor te doen. De services, apps en functies van je producten blijven, net als de prijs, ongewijzigd. De naam van je abonnement wordt op of na 21 april 2020 automatisch in het beheercentrum en in je maandelijkse facturen aangepast”.

Je vraagt je meteen af waarom de naam wordt veranderd als alles verder bij het oude blijft. Office 365 was toch eigenlijk altijd een heel duidelijke benaming. Het is een verzameling apps (programma’s) die vroeger vooral op kantoren werd gebruikt, maar die tegenwoordig ook veel privé wordt toegepast. Denkt u aan Word (tekstverwerking), Excel (spreadsheet) en Outlook (email). Toen het in abonnementsvorm aan iedereen werd aangeboden werd het product ‘Office 365’ genoemd. Als je het gebruikt moet je er jaarlijks een bedrag voor betalen.

Verandert er dan echt helemaal niets?

Op de volgende pagina van Microsoft wordt er veel dieper ingegaan op de veranderingen die er aan komen. Ik heb een paar veranderingen op een rijtje gezet:

  • Microsoft speelt in op het corona tijdperk. Men wil het thuiswerken en thuis leren ondersteunen met bestaande en nieuwe APPs. Men gaat zich dus met kracht richten op de hele familie.
  • Microsoft 365, een evolutie van Office 365, “bouwt voort op de basis van Office en integreert nieuwe Artificial Intelligence (AI), rijke inhoud en sjablonen, en cloudervaringen om je in staat te stellen beter te schrijven, te presenteren, te ontwerpen, je financiën te beheren en je band met de mensen in je leven te versterken”.
  • Er komt een nieuwe Family Safety-app die is “ontworpen om het gezin veilig te houden in de digitale en fysieke wereld”.
  • Er komen nieuwe functies in Microsoft Teams, “die je dichter bij je vrienden en familie brengen zodat je beter contact kunt leggen en samen kunt werken aan de dingen die voor jou het belangrijkst zijn”.

Mijn conclusie is dat er dus wel veranderingen aankomen.

Arnhem, 9-4-2020. Jan Straatman

Share this post:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *